Vlasotince - Lokacija za potpisivanje Narodne inicijative

Na ovom mestu će biti neko od naših volontera i uputiti vas gde i kako možete potpisati inicijativu. Tu možete ostaviti i overenu kopiju ukoliko ste prethodno samostalno otišli u Opštinu i istu potpisali!

Svi građani naše zemlje po zakonu imaju pravo da potpišu predlog Narodne inicijative koja je već verifikovana od strane Narodne Skupštine. Ukoliko 30.000 ljudi potpiše i preda potpise Narodnoj Skupštini u roku od 90 dana taj predlog se po zakonu mora naći na zvaničnoj agendi Narodne Skupštine i poslanici se po tom pitanju moraju izjasniti. Što više potpisa sakupimo, jaču ćemo poruku poslati koliko nam je ova tema važna.

Da li vam je važno da sprečimo otvaranje rudnika (litijuma i bora) koji mogu dovesti do ekološke katastrofe, zagađenja vode i zemlje, a samim tim i hrane u najplodnijim delovima Srbije? Ako jeste, da li ćete izdvojiti malo svog vremena da odšetate do neke od lokacija gde možete potpisati dokument? Da li ste voljni da prethodno odštampate 2 papira i popunite svoje podatke pre nego što odete kod zvaničnog overivača i overite svoj primerak? Da li vam je teško da nam overenu kopiju dostavite? Ako svako od nas uradi tih par koraka mi ćemo na gomili imati 30.000 potpisanih inicijativa koje ćemo predati Narodnoj Skupštini i jasno zahtevati da Skupština glasa za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora u Srbiji. Da li želiš da nam se priključiš i budeš jedan/a od 30.000?

Postoji nekoliko stvari koje možeš da uradiš:
-možeš potpisati inicijativu i dostaviti nam overenu kopiju
-možeš proširiti vest o lokacijama i procesima prikupljanja kako bi i drugim ljudima dali priliku da se uključe
-možeš biti volonter/ka na nekoj od lokacija
-možeš pronaći lokaciju na kojoj želiš da prikupljaš potpise i na taj način dodatno doprineseš zajedničkom cilju

Ovu inicijativu ne može potpisati 8 ljudi, ne može organizovati ni 100 ljudi, treba nam 30.000 nas koji misle da Srbija nije na prodaju. Ima li nas toliko? Nije dovoljno da deklarativno tvrdimo, treba nam dokaz - tvoj potpis. Čekamo te:)!
Unapred zahvalni,
Tim Kreni-Promeni

Počinje u
Четвртак 31 Март 2022 na 10:00 CEST
Završava se
Четвртак 31 Март 2022 na 18:00 CEST
Avnoj-A 27
27 Avnoj-A
Vlasotince, Jablanički okrug
Србија
Dobiti uputstva